El Centre d'Acollida d'Animals de la Selva (CAAS) va denunciar ahir, a través de les xarxes socials, que des de l'inici de l'estiu ja s'han abandonat una cinquantena de cadells, una xifra que és «insostenible». L'últim cas es va produir la nit de dijous a Sils, on van aparèixer cinc cadells de gos dins una caixa de cartró al costat dels contenidors. «Són tot femelles, la qual cosa fa pensar que s'han quedat els mascles», s'assegurava en la publicació en la qual es demana la col·laboració dels veïns per intentar localitzar l'autor de l'abandonament.

Un cas similar es va produir fa uns dies a Salitja on, vuit cadells van aparèixer abandonats dins dues caixes al cementiri. Un acte que el consistori de Vilobí d'Onyar va titllar de «menyspreable i roí, penat per llei».

Un dels casos més greus ocorreguts aquest mes però, es va produir a Fogars on, un agent de la Guàrdia Municipal va trobar dos gatets dins un contenidor de la brossa. Els animals estaven amagats entre les deixalles i es trobaven deshidratats. L'agent els va treure del contenidor i se'ls va endur a casa seva on es van poder recuperar.