Els agents de la Unitat Regional de Medi Ambient dels Mossos d´Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Nord han denunciat una veïna de Blanes per abandonament d´una gossa en circumstàncies que poden comportar danys greus. Fonts policials van informar ahir que els fets van succeir la segona quinzena del mes de juliol quan el propietari de la gossa, un veí de la localitat de Canet de Mar, va cedir la seva gossa a la denunciada.

A finals del mes de juliol, l´home va intentar contactar amb la persona receptora per tal de formalitzar el canvi de titular de la gossa al cens municipal d´animals de companyia (el termini és de 30 dies a partir de la data d´adquisició), però la dona no va respondre als requeriments, sempre segons el relat dels Mossos d´Esquadra.

El dia 30 de juliol, la nova propietària va decidir retornar la gossa a l´anterior titular i, segons la policia catalana, el va amenaçar a través de missatges al telèfon mòbil en posar-li una denuncia per abandonament d´animals si es negava a acceptar-la.

Dies més tard, el titular va tenir coneixement que la gossa estava al centre d´acollida d´animals de la Selva (Tossa de Mar), ja que va ser trobada abandonada amb perill de ser atropellada pels carrers de la localitat de Riells i Viabrea. Per aquest motiu, es va adreçar al lloc per fer-se´n càrrec de nou.

L´home va posar en coneixement dels Mossos d´Esquadra aquests fets i, després que els Mossos realitzessin les gestions oportunes i confirmessin la versió del titular, van procedir a denunciar aquesta veïna de Blanes.

Els mossos recorden que l´abandonament d´animals de companyia pot significar multes de 2.001 a 20.000 euros per una infracció administrativa molt greu a la Llei de Protecció dels Animals 2/2008. En l´àmbit penal pot comportar, a part d´una pena de multa, la inhabilitació especial de tres mesos a un any per a l´exercici de la professió, ofici o comerç que tingui relació amb els animals i per a la seva tinença.