La Policia Local de Caldes de Malavella, la de Santa Susanna i la de Sant Celoni van visitar ahir l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per fer l'entrega d'un xec de 100.000 euros (al març es va fer el primer ingrés de 50.000 euros i, recentment, se n'ha fet un altre del mateix import) recollits a través de la campanya Escuts Solidaris contra el càncer infantil que van impulsar aquests cossos policials. Aquests diners volen ajudar a construir un nou centre hospitalari especialitzat en el tractament i la investigació del càncer infantil: el SJD Pediatric Cancer Center Barcelona.

A la visita hi va assistir Glòria Garcia, responsable de captació de fons de l'hospital Sant Joan de Déu; Jordi Jardí, director general d'Administració de Seguretat de la Generalitat; i Begoña Curto, sotsdirectora general de coordinació de les Policies Locals. També hi va ser l'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, i l'alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier.

Al voltant de les onze del matí, van reunir-se els assistents en una sala del que serà el nou centre especialitzat en el càncer infantil. La responsable de captació va mostrar com serà el nou hospital i va explicar la seva importància ja que el càncer infantil, o càncer de desenvolupament, es considera una malaltia diferent del càncer adult perquè calen altres tractaments i investigacions. Aquest hospital permetria tractar 400 casos de càncer infantil a l'any, convertint-se així en un dels centres hospitalaris especialitzats de referència a nivell mundial.

La rehabilitació d'aquest edifici val 30 milions d'euros, dels quals ja se n'han recaptat 28 amb tan sols un any i mig que fa que es recullen fons. Els diners provenen de microdonacions, d'empreses i col·laboradors i de donacions de fundacions. Aquesta obra consta de 5.319 metres quadrats de nova construcció i 3.026 de reforma.

Actualment col·laboren en la Campanya pels valents 121 policies locals i quatre proteccions civils, els quals han recaptat 100.000 euros fins al moment i s'espera que properament puguin fer un nou donatiu.