Un terratrèmol de 2,5 graus a l´escala de Richter amb epicentre a Fogars de la Selva va fer tremolar ahir al matí bona part de les comarques del Maresme i la Selva. El sisme es va produir pels volts de tres quarts d´onze del matí al sud-oest de Fogars i a onze quilòmetres de profunditat, segons informa l´Institut Geogràfic Nacional (IGN).

Tot i que els terratrèmols superiors a magnitud 2,2 poden ser percebuts per la població, els serveis d´emergències no van rebre cap avís al respecte.

El sisme d´ahir a Fogars va ser el primer detectat enguany a la província que supera els 2,2 de magnitud.

Segons dades de l´Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), durant els últims vuit anys s´han comptabilitzat un total de 37 terratrèmols a la província, incloent a la llista aquells que estan per sobre dels 2,2 graus o bé els que la població va notar en el moment en què van succeir. Al llarg d´aquest temps, la comarca selvatana ha estat la que ha registrat més activitat, un 35% dels terratrèmols de la província. Un dels principals motius és la presència d´una cruïlla de dos sistemes de falles.

Durant el 2017, la Selva i el Ripollès van registrar els sis sismes que es van detectar aquell any. A la comarca selvatana, se´n van registrar cinc que van tenir lloc a prop de la localitat de Santa Coloma de Farners. En el cas del Ripollès, la tremolor va sacsejar el terra a tocar d´Ogassa en un sisme que no va ser percebut pels habitants de la zona.

De fet, la Selva és la segona regió, només després dels Pirineus, amb més activitat sísmica de Catalunya, segons indiquen des de l´ICGC.