La plaça de Can Quiquet d'Arbúcies passarà a anomenar-se 1 d'octubre. Així es va aprovar per unanimitat en el ple extraordinari celebrat aquest dimarts passat, 11 de setembre. Segons va informar el consistori, la plaça 1 d'Octubre serà la seu del nou ajuntament, que actualment s'està acabant de reformar. «És un reconeixement històric», va valorar l'alcalde Pere Garriga, que va afegir que «quan es busca» el nom d'un carrer o d'una plaça el que es té en compte és rememorar algun fet històric de rellevància o alguna persona que hagi marcat la història del poble.

En aquest sentit, l'alcalde va remarcar que «en un cas com el de l'1 d'octubre calia buscar un lloc on es barregés el sentiment popular amb el món polític, dos elements fonamentals en l'èxit del referèndum».

Pel que fa al nou consistori, que s'instal·larà a l'edifici del Molí del Roquer, que s'està reformant, està previst que s'inauguri abans de Nadal i s'hi ubicaran tots els serveis que actualment estan repartits en diferents dependències municipals.

El nou edifici constarà de quatre plantes i l'entrada principal estarà situada a la plaça de l'1 d'Octubre. El nou ajuntament comptarà amb molt més espai per a cada un dels serveis i diferents sales de reunions.