Lloret de Mar ha obtingut una subvenció de la Unió Europea de

2.269.912 d'euros per consolidar el seu projecte com a destinació turística intel·ligent. Segons va informar ahir el consistori, aquesta subvenció, que prové del fons Feder i s'ha gestionat a través de l'entitat Red.es, és la més gran que s'ha concedit a Catalunya.

L'Ajuntament lloretenc va presentar el projecte «Destinació Turística Intel·ligent» per un valor de 3.242.732 d'euros i ha rebut el 70% de la inversió. La resta, un total de 972.820 euros, l'aportarà l'Ajuntament en un període de dos anys. «És un projecte transversal, amb implicació de diferents regidories, en el qual les noves tecnologies tenen un paper destacat», va valorar l'alcalde, Jaume Dulsat, que va afegir que s'estan implementant eines que permetin recopilar dades i gestionar més eficaçment els serveis, millorant la qualitat i satisfacció dels visitants i residents.

En total, el projecte treballa quatre àmbits: la creació d'un centre d'intel·ligència; control dels fluxos de mobilitat; experiències digitals dels visitants i sostenibilitat. Pel que fa als projectes concrets de cadascun dels àmbits hi ha: en l'àmbit de la creació d'un centre d'intel·ligència, l'aplicació de la tecnologia big data per a l'estudi de dades; en l'àmbit de fluxos de mobilitat, reconeixement de matrícules i comptadors de persones; en l'apartat d'experiència digital del visitant, la creació d'oficines de turismes digitals, enquestes digitals, cartellera digital, el «taxi experience» i videomapping a la platja.

Per últim, també es destinarà un part important a la sostenibilitat, amb actuacions que permetin una millora de l'eficiència energètica dels equipaments turístics, la renovació total de l'enllumenat del passeig marítim, aparcament intel·ligent; gestió intel·ligent de residus amb sensors a contenidors i camions, i la gestió remota del reg de jardins i parcs públics.

Sobre la subvenció, Dulsat va remarcar que Lloret de Mar ha estat l'única localitat gironina en obtenir-la i que és també la més gran que s'ha concedit a tot Catalunya. «L'altra que s'ha atorgat a Catalunya ha estat a Salou, on han rebut una subvenció del 60%. Fa un any que treballem en aquest projecte i n'estem molt orgullosos», va assenyalar el batlle lloretenc. Aquesta subvenció s'afegirà als 3,7 milions d'euros del Pla Operatiu de Reconversió Turística.