La Policia Nacional va detenir ahir tres persones durant un operatiu internacional que va permetre desmantellar dues plantacions de marihuana en una finca de Maçanet de la Selva. Els agents van poder arribar fins al grup gràcies a les informacions que els va proporcionar la policia romanesa. Els detinguts, un home i dues dones, cultivaven la droga en una finca de 38.000 metres quadrats del municipi, custodiada per gossos de raça perillosa. L´operatiu policial va permetre comissar 200 plantes de marihuana (de les quals una cinquantena mesuraven cap a tres metres d´alçada), vuit quilos de cabdells de droga i 1.200 euros en efectiu.

L´operatiu que va permetre desmantellar les dues plantacions de droga es va dur a terme en col·laboració amb la policia romanesa. Segons va informar el CNP, gràcies a l´intercanvi d´informació entre l´ambaixada d´Espanya a Bucarest i la Direcció Contra el Crim Organitzat de la policia d´aquest país, els agents van tenir coneixement de l´existència de la banda. El grup, format per dues dones i un home, cultivava marihuana a l´interior d´una finca de Maçanet de la Selva. La droga es destinava tant al mercat negre espanyol com europeu (on assoleix un preu més elevat). La finca on creixia la marihuana té 38.000 metres quadrats. Està envoltada d´una tanca metàl·lica amb un sol accés (que s´obre amb comandament a distància).

Els agents van dur a terme una entrada i escorcoll a la finca. Durant l´operatiu, la policia va haver d´immobilitzar diversos gossos de raça potencialment perillosa (que s´encarregaven de vigilar la droga). En total, els agents van comissar més de 200 plantes de marihuana. D´aquestes, una cinquantena mesuraven més de tres metres d´alçada. Les 150 restants creixien en testos. Els agents també van trobar vuit quilos de cabdells, 1.200 euros en efectiu, bàscules de precisió, fertilitzants i fulls amb anotacions d´operacions de compravenda de droga. L´operatiu es va saldar amb tres detinguts. Es tracta de dues dones i un home. Quan els agents van entrar a la finca de Maçanet, dos dels arrestats van intentar fugir, però la policia els va poder atrapar. Els tres detinguts van passar a disposició del Jutjat d´Instrucció 4 de Santa Coloma de Farners, que és qui es fa càrrec del cas. A tots se´ls acusa d´un delicte contra la salut pública. Després de prendre´ls declaració, el jutge va enviar l´home a presó.