L´Ajuntament de Blanes va penjar ahir, i per tercera vegada en només dues setmanes, la pancarta que demana la llibertat dels polítics presos. Les dues primeres van ser arrancades en dies diferents i de matinada.

La primera va ser tallada, la matinada del dijous 13 de setembre, del primer pis de la casa de la vila per un noi i una noia que portaven un ganivet lligat en un pal. El divendres, el consistori la va restituir però només va durar un dia perquè dos homes i dues dones la van tornar a arrencar.

Segons va informar el consistori i per evitar nous possibles actes vandàlics, aquesta tercera pancarta es va penjar uns metres més enlaire. A més, també s´ha augmentat la seva mida, i ara mesura un metre de llargada i cinc metres d´amplada, mentre que abans feia prop de tres metres. El consistori també està estudiant mesures complementàries que assegurin la permanència del cartell.

La pancarta va ser penjada el passat mes d´abril en compliment de l´acord del ple, que va aprovar per 13 vots a favor una moció presentada a la sessió del mes de març que demanava aquesta acció. De fet, la proposta es va portar al ple tot recordant que anteriorment ja hi havia una altra pancarta instal·lada que es va retirar per prevenir possibles actes vandàlics durant les manifestacions posteriors a l´1 d´octubre.

Sobre els possibles autors de la bretolada, alguns testimonis afirmen que la nit del 15 de setembre van veure com dos nois i dues noies s'enfilaven amb una escala per arrencar la pancarta del balcó. L´Ajuntament, per la seva banda, no descarta que puguin ser els mateixos que haurien despenjat l´estelada que onejava a la Roca de sa Palomera.

Per altra banda, el consistori afirma no haver rebut més informació del «Grupo de Resistencia de Alta Tabarnia», que va trucar per autoinculpar-se d´haver tret la primera pancarta. A més, en la trucada els van reclamar un rescat de 200 euros si la volien recuperar, tot i que també van assegurar que donarien els diners a Serveis Socials.