Els Mossos d'Esquadra van detenir, ahir a la matinada, tres joves que portaven sis quilos de marihuana al cotxe i que, després de fugir de la policia, van intentar amagar la droga al bosc dins del terme municipal de Caldes de Malavella.

Segons van informar els Mossos, els fets van tenir lloc a dos quarts de cinc de la matinada, quan una patrulla, en col·laboració amb la Policia Local, va aturar un vehicle amb quatre ocupants a la pista forestal, que va des de la urbanització del Llac dels Cignes de Caldes fins a la GI-673.

En baixar la finestreta del cotxe, els agents van sentir olor de marihuana, motiu pel qual el conductor, conscient de la situació, va accelerar el vehicle per fugir. Uns metres més endavant, una altra patrulla els va barrar el pas i el vehicle es va aturar. Després d'apagar els llums, els quatre ocupants del cotxe van baixar carregant unes caixes que van intentar amagar entre els matolls abans de fugir corrents.

Després d'una persecució policial, els Mossos van poder detenir tres dels quatre joves. Es tracta de dos nois de 23 i 19 anys, de nacionalitat marroquina, i un jove de 21 anys, de nacionalitat algeriana. Se'ls acusa d'un delicte contra la salut pública i de tràfic de drogues. El quart ocupant del cotxe va poder escapar del lloc, motiu pel qual els Mossos no descarten noves detencions.

En examinar les caixes amagades entre els matolls, els agents van descobrir uns sis quilos de marihuana.

Marihuana a Maçanet

El diumenge passat, la Policia Nacional va detenir tres persones durant un operatiu internacional que va permetre desmantellar dues plantacions de marihuana en una finca de Maçanet de la Selva. Els agents van poder arribar fins al grup gràcies a les informacions que els va proporcionar la policia romanesa. Els detinguts, un home i dues dones, cultivaven la droga en una finca de 38.000 metres quadrats del municipi, custodiada per gossos de raça perillosa.