L'Ajuntament de Blanes (Selva) ha emès un decret d'alcaldia instant a la discoteca Arena a avançar l'horari de tancament, de les sis a les quatre de la matinada, per acabar amb els aldarulls i baralles que es produeixen als barris dels Pins i la Plantera. Aquesta és la segona vegada que el consistori pren aquesta mesura, que ja es va aplicar l'any 2017, tot i que en aquesta ocasió va afectar tres locals més i enlloc de tres mesos tindrà una vigència de nou. La restricció s'haurà d'aplicar amb caràcter immediat. Fa temps que els veïns de la zona es queixen de problemes però la decisió s'ha precipitat després que la nit del 10 a l'11 de setembre hi haguessin diversos incidents. La situació va obligar a fer-hi una intervenció policial, que va acabar amb càrregues contra els agents.

Entre els mesos de gener i setembre d'aquest anys s'han registrat 71 baralles i aldarulls als carrers de l'entorn de la discoteca Arena davant dels 57 que es van produir l'any 2016 i els 44 de 2017, quan durant tres mesos es va restringir l'horari d'obertura del local.

Els problemes que hi va haver la vigília de l'11 de setembre, però, han precipitat la decisió i l'Ajuntament ha emès aquest dimecres un decret d'alcaldia en el qual estableix que l'establiment haurà de tancar portes, durant nou mesos, a les quatre de la matinada.

Durant aquella nit, l'afluència de públic va ser molt superior a la que s'esperava i la Policia Local de Blanes va haver d'intervenir en una trentena d'ocasions per molèsties per aglomeració de gent, consum d'alcohol a la via pública, baralles, trencament de vidres, un petit incendi, danys a vehicles, orinar al carrer però també es va produir "càrregues contra els agents i desobediència".

Pocs dies després, l'alcalde, Mario Ros, es va reunir amb el director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta, juntament amb representants municipals, dels Mossos i de la Policia Local.

Durant la trobada, segons el consistori, van constatar els principals problemes de seguretat provenen del públic que ve al municipi des d'altres poblacions de l'entorn de Barcelona atret pels esdeveniments que ofereix la discoteca.

Per això, es va acordar que l'única mesura que podia aplicar l'Ajuntament era reduir l'horari d'obertura. Una decisió que també va recolzar un informe elaborat pels comandaments policials.

La mesura ja s'ha comunicat als propietaris de l'establiment. De fet, des de l'Ajuntament, remarquen que el local ha col·laborat per intentar reduir els problemes contractant autobusos per conduir els clients fins a l'estació de trens i evitar conductes incíviques durant el recorregut. També ha incrementat els controls a l'exterior de l'establiment i a les cues. Malgrat això, la problemàtica "ha crescut progressivament i exponencialment durant aquest 2018".

Des del consistori insisteixen que la pressió policial a la zona no és suficient per acabar amb els incidents i constaten que durant els tres mesos que es va aplicar la mesura, en canvi, sí que es va notar "una disminució de les actituds incíviques".

"Ens veiem amb l'obligació de tornar a aplicar la mesura perquè l'increment d'aldarulls i baralles al carrer començava a ser molt preocupant", assegura Ros. En aquest sentit, agraeix la "paciència i comprensió" dels veïns i "l'esforç que han fet els responsables de la discoteca" però insisteix que la millor mesura per acabar amb aquesta problemàtica passa per "reduir l'horari".