El municipi de Brunyola llançarà aquest cap de setmana una marca d'avellana produïda localment i en camps de la comarca de La Selva amb la qual espera assentar-se en el sector de la qualitat.

L'alcalde d'aquesta localitat, que de divendres a diumenge acollirà la Fira de l'Avellana, Francesc Johé, ha presentat avui la iniciativa a Girona al costat de la directora del Departament d'Agricultura i Alimentació a Girona, Elisabet Sánchez.

Johé ha agraït a Sánchez el suport rebut per llançar aquesta marca, que surt de l'Associació Avellana de Brunyola i Comarques Gironines, que garanteix l'origen i la qualitat de la producció.

La fira del cap de setmana comptarà per primera vegada amb una oferta local que es podrà adquirir a partir d'ara en establiments, restaurants i pastisseries.

Brunyola produeix la meitat de les 900 tones d'avellana de la comarca de La Selva i, segons Elisabeth Sánchez, el que s'aconsegueix ara és "revalorar el producte i fer-lo més visible".

El president del Consell Comarcal de La Selva, Salvador Balliu, ha destacat durant la presentació la qualitat del fruit sec que surt ara amb marca pròpia.

La 24 edició de la fira que se celebra des d'aquest divendres i fins diumenge inclou propostes com una ruta a peu pels avellaners, un mercat, exposicions de maquinària agrícola, un concurs de pelar avellanes o una carrera amb sacs a l'esquena.