Una pedagoga sense passat polític, Mia Ametller, ha estat triada candidata de la plataforma Junts Per Blanes per concórrer a les eleccions municipals de l'any vinent en aquest municipi després que així ho aprovés l'assemblea local del PDeCAT amb un 91 per cent dels vots. Ametller, que va viure tres anys a Noruega, ha vinculat la seva decisió de comparèixer en els comicis al fet que «l'1 d'octubre del 2017 ho va canviar tot».

El president del PDeCAT, David Bonvehí, present a l'assemblea, considera «encertada» l'elecció, convençut que «aquest no és un projecte només convergent, si no que engloba una trajectòria catalanista de quaranta anys» amb diferents perfils polítics.

Mia Ametller va néixer a Blanes el 1973, és mestra de formació i dirigeix la guarderia La Mainada des de 1999, a la vegada que és professora interina d'una escola pública. Ametller, que es defineix a simateixa com a «responsable, creativa i treballadora», està casada i és mare de família nombrosa. En les municipals del 2015, l'alcaldable va ser Quim Torrecillas.