10 de octubre de 2018
10.10.2018
Diari de Girona

Condemnen un home que va arreglar una pistola inutilitzada a Riudarenes

L'acusat, propietari d'un taller mecànic, admet que tenia l'arma sense llicència i accepta 6 mesos de presó

10.10.2018 | 00:19
Condemnen un home que va arreglar una pistola inutilitzada a Riudarenes

L'Audiència de Girona ha condemnat un home que va arreglar una pistola inutilitzada per tenir-la en «perfecte estat de conservació i funcionament». L'acusat va reconèixer ahir que va modificar la pistola tot i no comptar amb llicència per tenir armes perquè o bé li havia caducat el permís o li havien revocat. El tribunal l'ha condemnat a 6 mesos de presó per un delicte de tinença d'armes prohibides i li prohibeix tenir-ne durant 3 anys. L'home no haurà d'entrar a presó amb la condició de no delinquir durant els pròxims 2 anys. Els Mossos d'Esquadra van localitzar la pistola el 26 de gener del 2016 en un taller mecànic de Riudarenes, propietat del processat, des d'on es van sentir «dues detonacions». La pistola estava carregada amb tres bales sense percudir al carregador.

L'acusat va reconèixer que tenia la pistola tot i no comptar amb cap permís d'armes. Segons recull l'escrit d'acusació de la fiscalia, que el processat va admetre a la sala de vistes, la pistola estava inutilitzada des del 20 d'agost del 2007. Tot i això, l'havia manipulat i havia fet un procés «de recuperació i rehabilitació». Així, quan els Mossos d'Esquadra la van intervenir, l'arma estava «en perfecte estat de conservació i funcionament».

L'home no tenia permís d'armes del tipus D i E perquè li havia caducat. Tampoc comptava amb la llicència del tipus F perquè l'hi havien revocat. Sí que tenia, en canvi, autorització per a la recàrrega de cartutxos. Al taller mecànic, a banda de la pistola, hi van intervenir fins a 647 pistons aptes per a la recàrrega de cartutxos, 139 cartutxos, beines i pots de pólvora. Inicialment la fiscalia demanava una pena d'1 any i mig de presó per tinença d'armes prohibides. Com que va reconèixer els fets, l'acusació pública i la defensa van arribar a un acord per condemnar-lo a 6 mesos de presó, més 3 anys d'inhabilitació per tenir armes o per fabricar munició.

Com que no té antecedents computables i la pena és inferior a 2 anys de presó, la sala va acordar la suspensió de la condemna. Això implica que el condemnat no entri a presó amb la condició de no delinquir durant els pròxims 2 anys. La sentència és ferma.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit