Dues hores i tres minuts. Aquest és el temps que hauran d'esperar els joves que surtin a les quatre de la matinada de la discoteca Arena de Blanes per agafar el primer tren de les sis del matí en direcció Barcelona. Dues hores durant les quals alguns veïns dels barris dels Pins i la Plantera temen que s'agreugin els problemes d'aldarulls i incivisme que, asseguren, pateixen cada cap de setmana des de fa anys. «Que tanquin dues hores abans només empitjorarà les coses», deia ahir un veí a través de les xarxes socials. «L'escàndol serà el mateix perquè el primer tren no surt fins a les sis del matí», lamentava una altra veïna de la zona. «Des de les quatre fins a les sis estaran per la zona, generant desperfectes i molèsties», afegia un tercer resident.

Crítiques i queixes que van sorgir dimecres passat després que el consistori anunciés que, durant nou mesos, obligarà aquest establiment d'oci nocturn a tancar a les quatre de la matinada i no a les sis com feia habitualment. Una mesura amb la qual vol «solucionar» els problemes de sorolls, baralles i aldarulls que afecten aquests barris i que s'ha «agreujat en els darrers mesos». De fet, segons un informe de la policia local, el nombre d'aldarulls i baralles registrats a la zona propera a la discoteca Arena de Blanes gairebé s'ha duplicat respecte al 2017. De l'1 de gener fins al 12 de setembre d'aquest any ja s'han produït 71 incidents, 27 més que al llarg de tot el 2017, quan se'n van registrar 44.

Solució «ineficaç»

Aquesta reducció horària ja es va aplicar el gener del 2017 i va durar tres mesos. Segons el consistori blanenc, el resultat de la mesura en aquell moment va ser «positiu». Tot i això, part dels veïns no opinen el mateix. «Els joves es distreien destrossant-ho tot», explicava un resident de la Plantera. D'altres afegien que la reducció horària va ser «ineficaç» o que no va «solucionar» els crits i baralles a altes hores de la matinada; vòmits i orins en carrers i entrades de cases i edificis, o les destrosses en vehicles i immobles.

Per això, segueixen insistint que el que «cal és tancar el local durant un any», «definitivament» o traslladar-lo a un polígon. Un canvi d'emplaçament que la patronal catalana de l'oci nocturn, Fecasarm, ja va avançar a Diari de Girona que és «inviable» després de recordar que, fins ara, la discoteca Arena era la quarta empresa amb més treballadors de Blanes, amb un total de 80. «La reducció horària suposa d'entrada l'eliminació de 26 llocs de treball», va lamentar el representant de la patronal, Joaquim Boadas, qui dimecres va anunciar que portaran la mesura al Jutjat Contenciós Administratiu de Girona.