L'incendi que la matinada de dilluns va cremar dues terrasses al passeig del Mar de Blanes va ser intencionat. Segons van confirmar ahir els Mossos d´Esquadra, els investigadors tenen indicis clars que el foc va ser provocat, ja que al lloc dels fets s´hi va trobar material inflamable. De moment, però, la investigació segueix oberta i no s´han identificat els possibles causants del foc.

Aquesta intencionalitat ha estat sostinguda des del primer moment pel propietari del restaurant Buggy, el primer establiment afectat pel foc. «Dos individus van atacar la terrassa amb tres còctels Molotov fets amb ampolles de vidre», va explicar ahir Roman Cuerpo a Diari de Girona.

Segons l'amo del Buggy, de les tres ampolles llençades contra el local, dues van explotar i van causar les virulentes flamarades que també van cremar completament la terrassa del costat: la del restaurant El Capitell.

Sobre els motius dels atacants, Cuerpo va assegurar que els «desconeix». «No tenim enemics ni problemes amb ningú, no estem relacionats amb cap tema polític i ho tenim tot en regla», va puntualitzar el propietari de l'equipament cremat, que precisa «no entendre» la motivació d´aquest «odi desmesurat».

En aquest sentit, Cuerpo va lamentar que, inicialment, s'apuntés a un curtcircuit elèctric com a origen del foc. «Sap greu perquè es perjudica unes persones que fan bé la seva feina i que no en tenen cap culpa», va indicar el propietari del Buggy en relació als treballs que realitza habitualment una lampisteria local.

Els Bombers van rebre l'avís del succés pels volts de les tres de la matinada del dilluns, i fins al lloc s'hi van desplaçar cinc dotacions que, amb mitja hora, van poder apagar les flames. En el moment de l'incendi, en aquests establiments hi havia bombones de butà que s'utilitzen per a les estufes, motiu pel qual els efectius van haver de vigilar que no provoquessin una explosió.

El primer avís el va donar un veí a la policia local, que es va traslladar fins al Passeig del Mar, on ja va trobar la carpa de la terrassa quasi cremada del tot i es produïen petites deflagracions, segurament per les bombones que hi havia a l´interior del recinte.

En pocs minuts, el foc es va estendre a la terrassa veïna cremant taules, cadires i tot el que trobava al seu pas. Tot i l'espectacularitat de les flames, no es van haver de lamentar ferits ni cap tipus d´afectació als edificis propers. En l'incendi, van intervenir-hi tres dotacions de la policia local de Blanes, cinc dels Bombers, una patrulla dels Mossos d´Esquadra i una ambulància del SEM.

Conseqüències del foc

De moment, pel restaurant Buggy, l´incendi ha representat haver d´acomiadar quatre treballadors. «Calculem que tot plegat ens costarà uns 90.000 euros», va lamentar el propietari de l´establiment de restauració.

Les restes de la carpa cremada ja es van recollir ahir i es va preparar l'espai per poder netejar-lo. «És dantesc i molt desagradable. Fins i tot s'ha aixecat el terra», va assenyalar Roman Cuerpo respecte a la violència de les flames. Una situació que, segons Cuerpo, va empitjorar amb la forta tempesta que va caure la matinada de dimecres.