Nou atac vandàlic contra la pancarta de l'ajuntament de Blanes

Aquesta matinada han tacat amb pintura negra la frase "presos polítics", coincidint amb la proximitat del 12 d'octubre, demà Dia de la Hispanitat.

La Policia Local de Blanes ha obert noves diligències sobre la qüestió, i s'estan revisant les gravacions de les càmeres de seguretat que hi ha a l'edifici consistorial.

La descoberta s'ha fet avui al matí, quan el personal de l'Ajuntament de Blanes ha anat a treballar i han pogut comprovar que la pancarta estava tacada. Igualment, s'ha pres constància de les restes de pintura negra que hi ha sota la pancarta, que han tacat d'aquest color els balcons.

Aquesta vegada l'atac contra la pancarta s'ha produït coincidint amb les dates properes al 12 d'octubre

El serial al voltant de la pancarta semblava que havia acabat el passat 20 de setembre, quan per segona vegada en pocs dies l'Ajuntament va haver de restituir-la després d'un nou atac, la van robar. d'un nou atac, la van robar. Per intentar prevenir nous actes vandàlics es van prendre diverses mesures dissuasives.

Una d'elles és que ara està situada molt més a munt que no pas ho estava fins llavors, i s'ha reforçat la seva estructura. Malgrat estigui a una considerable alçada respecte el terra, això no ha impedit que s'hagi utilitzat algun sistema per pintar la pancarta.

Cal recordar que la pancarta amb el text "Llibertat Presos Polítics" està penjada a l'edifici consistorial des del passat mes d'abril en compliment d'un mandat democràtic, segons informa l'ajuntament de Blanes. El ple municipal del mes de març va aprovar per 13 vots a favor una moció que demanava penjar la pancarta.