La defensa de Jordi Magentí, el detingut pe Jordi Magentí,l crim de Susqueda

El presumpte autor del doble assassinat es troba en presó provisional des de fa set mesos i mig. Una mesura que al parer de la defensa, exercida per Salellas Advocats, hauria de ser una mesura que té un "criteri d'excepcionalitat", quan en el cas de Magentí és una "gravosa mesura cautelar".

Mangetí està en presó provisional comunicada i sense fiança des de l'1 de març i provisional comunicada i sense fiança des de l'1 de març aquest matí, s'ha presentat la petició de llibertat al jutjat d'instrucció número 2 de Santa Coloma que porta el cas.

Benet Salellas en la petició argumenta que la hipòtesi policial de com el seu client presumptament hauria perpetrat el crim és "inconsistent a aquesta alçada de la investigació" i al seu parer, la investigació "s'ha esforçat per imaginar i realitzar hipòtesis" de com va fer el trasllat dels cossos dels dos joves amb el kayak. I assegura que l'informe remès aquest estiu no té en cap moment en compte que Magentí "no sap nedar, que ell no té cap experiència utilitzant un kayak i que a més, no disposa de força com per carregar dos cossos al kayak sense que bolqui amb les respectives motxilles i les pedres amb què després van ser llançats els cossos a la profunditat".

L'advocat posa en dubte també el trasllat del vehicle dels dos nois fins a la platja dels xinesos i assegura que tampoc ningú va veure Magentí ni el vehicle dels nois el dia 24, quan hauria passat el crim.

Per tot, assegura que "ni la hipòtesi policial és creïble, ni disposa de cap fonament ni tampoc hi ha cap prova ni indici que impliqui Jordi Magentí en els gravíssims fets investigats" i en reclama la posada en llibertat.