L'església parroquial de Breda va acollir aquest dissabte passat el primer dels actes de commemoració del 950è aniversari del monestir de Sant Salvador. Aquest primer acte, sota el nom «Els actes del Novè Centenari, cinquanta anys després», va girar entorn dels esdeveniments de l'any 1968, que van suposar un abans i un després en la vida social i cultural del municipi.

Els membres de la Junta Executiva i la Junta d'Honor dels actes del novè centenari van ser els protagonistes d'una tertúlia acompanyada de la projecció de diferent material gràfic sobre el monestir amb els testimonis de diversos protagonistes dels actes de 1968 que no van poder ser presents aquest dissabte. Durant l'acte també va participar Joan Roca, regidor de Cultura de Breda l'any 1993 i organitzador dels actes del 925è aniversari. La banda de música del Taller de Breda va completar aquest primer acte amb interludis musicals, interpretant peces com La cançó del ventall, una poesia de Josep Aragay, o obres de Jayme Adrobau, qui va ser organista del municipi.

Finalment, l'alcalde actual de Breda, Dídac Manresa, i el regidor de Cultura i Patrimoni, Andreu Pujol, van tancar l'acte amb respectius parlaments recordant els actes del novè centenari i engrescant tothom a participar als actes del 950è aniversari, els quals s'allargaran fins al 15 de setembre amb una missa solemne i un concert de l'Orfeó Català al Cercle Bredenc. Un cop acabat l'acte, tots els assistents van poder gaudir d'un refrigeri.