23 de octubre de 2018
23.10.2018
Diari de Girona

Condemnen un policia de Sils per lesions lleus a un menor

La família de l'agredit demana a l'Ajuntament que es «prenguin mesures» i que valorin si l'agent ha de continuar exercint la seva feina · El consistori ho valorarà quan tingui la sentència ferma

23.10.2018 | 01:01
Condemnen un policia de Sils per lesions lleus a un menor

Un agent de la policial local de Sils va ser condemnat el passat mes de maig per un delicte de lesions lleus a un menor mentre estava fora de servei. Així es posa de relleu en una sentència emesa pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Santa Coloma de Farners, en la qual es relata que els fets van succeir a principis d'aquell mateix mes.

Sobre les tres de la matinada del sis de maig, l'home s'hauria presentat a la terrassa d'una discoteca de Sils, on va dirigir-se cap a dos joves, ambdós menors d'edat. Va ser allà on la sentència apunta que va dir a un d'ells que si «seguia dient coses a la seva xicota, aniria a casa seva i li arrancaria el cap».

Posteriorment, a la sortida de la discoteca, el condemnat va atacar el germà d'un d'ells –també menor– mentre aquest anava caminant per un camí paral·lel a la GI-555 de Sils. Va aparèixer un cotxe gris, i d'allà va sortir el condemnat, que va procedir a donar una bufetada i una puntada de peu a la víctima, causant-li diversos danys al colze i als bessons.

A la sentència es recull que el jove es va amagar en una zona propera i va trucar els agents dels Mossos d'Esquadra, «ja que no es fiava de la policia local de la seva localitat» perquè tenia coneixement que l'agressor hi treballava. Aquest episodi va portar el jutge a condemnar l'agent per un delicte de lesions lleu, juntament amb un segon d'amenaces, també lleu. Tot i això, després que la sentència fos recorreguda, l'Audiència de Girona va ser l'encarregada de pronunciar-se definitivament sobre el cas. El passat mes de juliol va emetre una sentència ferma acceptant el delicte de lesions (pel qual el condemnat va haver de pagar més de 360 euros de multa), però absolent-lo, a la vegada, del delicte d'amenaces, les quals segons el tribunal «no van quedar suficientment acreditades».

Els pares, preocupats

Tot i que aquesta darrera sentència va donar la raó a la família de la víctima i va condemnar el policia per un delicte lleu de lesions, aquesta reconeix que continua força preocupada. «Tenim una sensació d'inseguretat i de por perquè sabem que l'agent continua treballant amb normalitat a dins del cos policial», expliquen.

És per aquest motiu que ahir mateix van presentar una instància a l'Ajuntament de la seva localitat, demanant que «es prenguin mesures» i que es valori si l'agent ha de continuar exercint la seva feina o no. Aquest és el segon document que presenten a l'Ajuntament, ja que la primera vegada que ho van fer la sentència encara no era ferma i es podia recórrer a l'Audiència Provincial.

El consistori resta a l'espera

Paral·lelament, l'alcalde de Sils, Martí Nogué, va manifestar ahir que l'Ajuntament de la localitat havia obert diligències a l'agent en el moment en què van tenir coneixement de la sentència de primera instància, que ja era condemnatòria. No obstant això, l'Ajuntament va decidir esperar que la sentència fos ferma per prendre qualsevol decisió. En aquest sentit, el batlle va recordar que l'Ajuntament no ha format part d'aquest procés, ja que és entre particulars -l'agent no estava de servei quan van passar els fets pels quals ha estat condemnat-, motiu pel qual no poden conèixer les resolucions que hi ha si alguna de les parts no els les comunica.

I, ahir, Nogué seguia sense tenir coneixement que hi hagués cap resolució ferma, va afirmar. Quan l'Ajuntament en tingui coneixement, l'administració local reprendrà les diligències obertes a l'agent de la policia local.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit