El fiscal s´oposa a la llibertat del detingut pel doble crim al pantà de Susqueda i argumenta que «ningú diferent a ell ho va poder fer». A l'informe per impugnar la petició de la defensa, l'acusació pública desgrana tots els indicis que hi ha contra Jordi Magentí i assegura que «ni una sola diligència de prova» nova desmunta la tesi dels investigadors. En aquest sentit, el fiscal rebat amb proves les declaracions de fins a tres testimonis, esgrimits per la defensa, que situarien la parella del Maresme fora de l'escena i l'hora del crim. «Resulta evident que s'han d'equivocar forçosament», argumenta el fiscal Víctor Pillado que subratlla que les càmeres de videovigilància fixen detalladament i sense cap dubte el recorregut del vehicle amb el qual viatjaven les víctimes. «L'investigat és l'única persona que està al lloc on es perpetra el crim, amb accés a armes de foc, munició i coneixements per disparar», argumenta el fiscal.

El fiscal conclou que, en base a tota la investigació, Magentí és el conductor de «l'únic vehicle» que hi havia aquell 24 d'agost al pantà a la zona on van anar les víctimes. També assegura que l'investigat estava sol a la zona coneguda com La Rierica -i que els investigadors situen com l'escenari del crim- i que, a més, tenia «accés» a armes de foc, munició i disposava de «coneixements suficients» per disparar. En aquest punt, Pillado subratlla que el sospitós vigilava una plantació de marihuana i que és «lògic» que anés armat.

L'informe també assegura que la persona que es va desfer dels cossos, del caiac i del cotxe de les víctimes havia de «conèixer» el pantà i que el sospitós encaixa «perfectament» amb aquestes característiques. «Si a això li afegim les constants mentides i contradiccions de l'investigat, tant amb ell mateix com amb altres testimonis i les proves objectives, no només és evident que Jordi Magentí va assassinar la parella, sinó que ningú diferent a ell ho va poder fer», argumenta el fiscal.

Entre les contradiccions, Pillado recorda que d'entrada el detingut va negar als agents dels Mossos d'Esquadra que estigués al pantà el dia dels fets però que, posteriorment, durant la reconstrucció i la compareixença de presó, ell mateix es va situar a l'escena del crim. A més, aquella mateixa nit, va «pseudoreconèixer» els fets al seu company de cel·la.