Durant els darrers mesos en el marc de la investigació del doble crim de Susqueda -la qual situa Jordi Magentí com a principal sospitós de l'assassinat dels dos joves del Maresme- s'han anat practicant progressivament algunes de les diligències d'investigació que s'havien proposat des del passat mes de maig.

Durant tot aquest procés i fins al dia d'avui s'han anat recollint les declaracions de diversos testimonis o bé s'han pogut determinar els resultats de les restes d'ADN de les pertinences del detingut. A l'espera de la finalització de totes elles, fa poc més d'una setmana, la seva defensa en va demanar la llibertat, en considerar que no hi havia «indicis suficients» per mantenir-lo tancat al centre penitenciari.

A l'espera de Magentí

Precisament, una de les diligències proposades per la seva defensa, i prevista un cop s'hagin practicat totes les anteriors, és la declaració de l'acusat, en la qual podria explicar no només la seva versió dels fets, sinó també donar resposta a totes les sospites aportades per la investigació que s'està portant a terme.

Així, doncs, cada vegada s'estaria més a prop de sentir el seu relat, el qual podria esdevenir una prova d'allò més important a l'hora de determinar l'autoria dels fets, atribuïda fins ara pel Ministeri Fiscal a Jordi Magentí. Actualment l'encausat fa set mesos i mig que es troba en presó preventiva i encara no ha donat mai la seva versió dels fets. En la seva darrera compareixença, que va tenir lloc el mes de maig, es va acollir al seu dret a no fer-ho.