L'Ajuntament de Tossa debatrà dilluns al migdia en un ple extraordinari convocat pels regidors de CiU a l'oposició tres propostes referides al planejament urbanístic a la Costa Brava i al municipi. L'ordre del dia inclou tres apartats:

El primer demana al ple «instar el Govern de la Generalitat a reunir-se amb la Plataforma SOS Costa Brava», quan des de la Generalitat ja s'ha anunciat que es farà, ha precisat l'equip de govern. El segon apartat proposa que s'estableixi «una moratòria de noves llicències fins que la Generalitat presenti un nou Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner o una altre figura jurídica equivalent». I un tercer apartat demana «iniciar un procés de revisió del POUM» de Tossa, quan, ha precisat l'equip de govern, el POUM vigent es va aprovar per unanimitat a l'any 2015, després de 12 anys de tramitació administrativa i diverses sentències judicials.

El regidor d'Urbanisme, Manu Mohedano, ha mostrat la seva «sorpresa» pel contingut de la convocatòria de ple extraordinari de CiU, «especialment tenint en compte les recents declaracions realitzades per part de Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat, als mitjans de comunicació», en les quals deixava clar el posicionament de la Generalitat.