n La pancarta que reclama la llibertat dels presos polítics torna a estar penjada de nou des del matí del divendres a la façana principal de l'ajuntament de Blanes. S'ha hagut de restituir per quarta vegada al consistori blanenc després que 24 hores abans del Dia de la Hispanitat, el passat 12 d'octubre, tres desconeguts van tacar amb pintura negra les paraules «presos polítics». Les imatges de les càmeres de seguretat recullen que els fets es van produir a quarts de 5 de la matinada de l'11 d'octubre. Els autors van ser dos nois i una noia que, primer ajudats amb una cadira i una tauleta de la terrassa d'un bar proper, i després amb una escala, van arribar a la pancarta, va informar l'Ajuntament.

La primera pancarta es va penjar a l'edifici consistorial el passat mes d'abril després que s'aprovés en el ple. El ple municipal del març va aprovar per 13 vots a favor una moció que demanava penjar-la.

L'Ajuntament de Blanes no ha pres cap mesura legal contra aquesta i les anteriors actuacions que hi ha hagut per malmetre les pancartes ja que no són de propietat municipal: les han pagat els quatre partits que van donar suport a la seva exhibició: ICV-EUiA, PDeCAT, ERC i CUP.