L'ordre dictada aquesta setmana per l'Ajuntament de Blanes de tancament de l'ampliació il·legal del càmping Blanc d'Eivissa (ara Blanc) ha provocat la preocupació dels campistes que hi tenen llogada una parcel·la i que hi acudeixen durant tot l'any. Ahir, segons un assistent, uns 250 van participar en una trobada que van fer a les instal·lacions del càmping per saber com es resoldrà aquesta situació, sobretot per aquells que es troben ubicats en la zona declarada il·legal, i que l'Ajuntament ha dictat que s'ha de clausurar.

Hi ha casos de campistes que ja han abonat uns 3.500 euros pel lloguer, que va de l'1 d'octubre d'enguany a l'1 d'octubre del 2019, i el seu futur en el càmping és una incògnita.

La gran majoria dels campistes que hi tenen un espai per tot l'any són de la demarcació de Barcelona i aprofiten els caps de setmana per gaudir-ne. N'hi ha que porten més d'una dècada en aquest càmping i que ja han establert relacions d'amistat amb veïns de parcel·la, de manera que el seu futur com a clients del càmping també té vinculacions afectives. A més, aquest assistent va comentar que les parcel·les del càmping són bones i tenen un serveis bons.

Malgrat que fa mesos que es parla de la situació de les ampliacions il·legals d'aquest càmping i el del Bella Terra, molts dels campistes del Blanc desconeixien aquesta situació i, de fet, se'n van assabentar aquesta setmana arran de la notícia que va publicar Diari de Girona sobre la citada ordre de tancament.

L'Ajuntament diu que si els responsables de la instal·lació no procedeixen a tancar l'ampliació il·legal, l'Ajuntament ho podrà fer a partir del 21 de novembre. Aquest fet va provocar la ràpida reacció dels campistes, que van organitzar aquesta reunió ahir a la tarda.

Una altra de les persones que hi va assistir va explicar a aquest diari que un treballador de l'establiment els va comunicar que la direcció presentarà un recurs a l'ordre de tancament de l'Ajuntament. L'objectiu és intentar demorar el màxim possible la seva aplicació, confiant que en aquest temps arribi l'informe de la Generalitat que s'ha de pronunciar si aquesta ampliació il·legal és legalitzable.

Si l'adminstració catalana es pronunciés favorablement a la legalització, la voluntat de l'equip de govern de Blanes és incloure aquesta possibilitat a l'aprovació provisional del POUM, perquè després sigui la Comissió d'Urbanisme qui l'autoritzés en l'aprovació definitiva. No obstant això, la majoria dels partits polítics locals ja es van posicionar en contra d'incloure aquesta possibilitat quan l'equip de govern ho va proposar en l'aprovació inicial.