L'empresa privada que volia rehabilitar i explotar el mercat municipal de Lloret de Mar durant 40 anys finalment s'ha fet enrere. Així ho va comunicar el passat 6 de setembre la mercantil L&MG Partners SL a l'Ajuntament, al·legant que se'ls «faria molt difícil» poder atendre el projecte «si ara s'activés».

La proposta feta per l'empresa privada l'abril de 2017 preveia invertir més de 2,5 milions d'euros en remodelar l'edifici i en canviar el model de comerç tradicional, ja que pretenia combinar les parades de venda directa amb altres de degustació. «La inversió era tota privada, però se seguia mantenint la titularitat municipal», va explicar ahir el regidor de Mercats, Cristian Fernández (PSC), qui va lamentar la decisió del privat. «Era un projecte que vèiem amb bons ulls i que hagués suposat una empenta molt favorable per a Lloret», va indicar.

Aquesta proposta, però, va ser rebutjada des de bon principi tant per alguns paradistes com per bona part de l'oposició lloretenca, els quals van expressar el seu rebuig amb crits i baralles en el ple del juny d'aquell any, en el qual es va aprovar l'admissió a tràmit de l'estudi de viabilitat econòmica del projecte perquè pogués sortir a licitació pública.

Des de l'oposició, es va acusar l'equip de govern (PDeCAT, PSC i ERC) de voler «privatitzar la gestió del mercat municipal», de voler convertir el mercat en un «gastrobar» o de «deixar morir» l'equipament, entre altres retrets. Un dels grups més crítics va ser Ciutadans, que va exigir a l'equip de govern que «paralitzés» el projecte de reconversió del mercat municipal i va presentar al·legacions a l'estudi de viabilitat.

Per la seva part, els paradistes van acusar l'equip de govern de «pressionar-los» perquè abandonessin la instal·lació, «arrencant» les pancartes de protesta que tenien penjades o «tallant la llum» de les parades tancades. Unes acusacions que Fernández va negar i va titllar de «desproporcionades» i de «no ser certes».

«Altres possibilitats»

També es va informar de la renúncia al projecte de la mercantil L&MG Partners SL en el ple municipal realitzat ahir a les sis de la tarda a la sala de plens. Tot i que els partits de l'oposició no van poder intervenir, el regidor de Comerç i Mercats va explicar que la retirada de l'empresa privada del projecte no implica que aquesta renunciï a la «propietat intel·lectual de tota la idea i documentació presentada».

Per la seva part, Fernández també va assegurar que des del consistori, ja s'estan «estudiant» altres possibilitats per «dinamitzar» el mercat municipal perquè actualment està «obsolet». El mercat data del 1982 i de la quarantena de parades que hi ha només en resten vuit d'obertes. L'última concessió -de 30 anys de durada- va caducar el 2014.