Un home ha provocat avui al migdia un virulent incendi a Anglès quan intentava entrar en un pis que volia ocupar Segons ha pogut saber Diari de Girona, el presumpte autor dels fets volia cremar les fustes que tapiaven els accessos a l´habitatge per poder-hi entrar i ocupar-lo. El que desconeixia, però, és que contra les fustes hi havia una gran quantitat de residus i bosses amb roba i objectes acumulats que han estès les flames per tot l´immoble.

Actualment, la propietària del pis no hi viu, motiu pel qual en el moment de l´incendi no hi havia ningú a l´interior. Tot i que no hi ha hagut cap ferit, els veïns i veïnes de la planta baixa han hagut de ser dessallotjats durant unes hores.

Fins al lloc s´hi han desplaçat set dotacions dels Bombers de la Generalitat que han donat l´incendi per extingit cap a tres quarts de tres del migdia. També hi ha acudit el SEM, la Policia local i els Mossos d´Esquadra.

Aquests últims han pogut detenir el presumpte autor dels fets al carrer Moragas de la mateixa localitat. Es tracta d'un home d´origen indi, de 37 anys i amb antecendets per robatori amb força.

El foc s'ha originat en el pis de la primera planta del número 15 del carrer Fàbriques, un edifici que actualment està en obres. L´immoble ha quedat completament cremat. A la segona planta no hi viu ningú.

Segons ha informat l´Ajuntament d´Anglès, una vegada extingides les flames, l´arquitecte municipal ha revisat l´estructura i, per precaució, s'han apuntalat les bigues afectades pel foc. La planta de sota no ha quedat afectada.