L´Ajuntament de Blanes ha enllestit, aquesta setmana, les obres d´instal·lació d´«El Jardí del Repòs», un espai comunitari on poder dipositar les cendres dels difunts al cementiri sense necessitat d´utilitzar una urna o un columbari. Segons va informar el consistori, el nou espai està emplaçat en una zona enjardinada i envoltada de xiprers situada just al darrere de la capella ubicada a la part nord del cementiri, i la seva construcció va finalitzar coincidint amb el dia de Tots Sants.

El receptacle consisteix en un prisma quadrat de marbre blanc que sobresurt de terra i a través del qual es podran vessar les cendres, que quedaran dipositades en un recipient soterrat que mesura uns quatre metres quadrats. Al costat del prisma hi ha un suport fabricat amb marbre blanc on es poden instal·lar recordatoris en forma de plaques que caldrà arranjar amb el cementiri, en aquest cas previ pagament. De moment, hi ha espai per a 66 plaques, que es podrà ampliar en un futur. El receptacle soterrat per dipositar-hi les cendres compta amb una capacitat suficient per garantir la seva utilització almenys durant els propers 50 anys, depenent sempre de l´ús que hi hagi. L´espai també disposa de dos bancs.

El dipòsit de cendres és un servei gratuït. Tot i això, el regidor Salvador Tordera (PP), que s´ha encarregat del projecte, va especificar fa unes setmanes a Diari de Girona que «això no vol dir, però, que estigui enfocat a persones amb pocs recursos». En aquest sentit, Tordera va explicar que molta gent ha de tenir les urnes amb les cendres a casa perquè no les vol tancar en un columbari i tampoc les pot escampar «al mar o en un camp» perquè està prohibit per llei. A més, l´edil popular va avançar que ja hi havia dues sol·licituds per utilitzar aquest servei.

Tot plegat, ha tingut un cost total de 21.719,31 euros, finançats íntegrament per l'Ajuntament de Blanes.

El Jardí del Repòs va poder ser visitat amb motiu de les jornades de Tots Sants i el Dia dels Difunts. De fet, ahir la capella del cementiri municipal va allotjar la missa del Dia dels Difunts, un ofici que es realitza cada any. Per a la celebració, el consistori va instal·lar a l´altar de la capella tres centres de flors i va instal·lar diverses cadires perquè els creients catòlics que volguessin seguir l´ofici en record dels difunts poguessin fer-ho de manera més còmoda.

La missa es va fer a les onze del matí i la va oficiar el rector de la Parròquia Santa Maria, Miquel Roure.