08 de novembre de 2018
08.11.2018

Jutgen a un acusat d'abusar sexualment de la seva germana de set anys a Blanes

El processat hauria mantingut relacions sexuals per via anal amb la víctima en més d'una ocasió

08.11.2018 | 12:53
L´acusat durant el judici a l´Audiència de Girona

L'Audiència de Girona ha jutjat avui al matí a un acusat d'abusar sexualment de la seva germana quan aquesta era menor. Els fets van començar a la localitat de Blanes i es van anar repetint de manera continuada durant més de tres anys. Alguns d'aquests abusos s'haurien produit al domicili de la mare - que vivia sola després que els progenitors se separessin - i d'altres a la casa dels avis, ubicada al municipi de Maçanet de la Selva.

Tal com ha declarat la víctima durant la vista d'aquest matí, el processat l'obligava a realitzar-li fel·lacions i, més endavant, també penetració anal. La jove ha apuntat que els abusos es van produir "més d'una vegada, i quan ell volia", afegint també que "li feia mirar pel·lícules pornogràfiques". Tot això va anar succeint fins que l'acusat va començar a sortir amb una noia al 2007, quan ell ja no era menor d'edat. La denúncia de la víctima, però, no es va realitzar fins tan sols fa dos anys, el 2016, quan va decidir treure a la llum els abusos a la seva família.

"Tenir por i vergonya" ha explicat, "no volia creure tot el què m'havia passat", però arran d'una classe de la universitat - en que es tractava simptomologia de les persones maltractades - va ser quan va decidir fer el pas. "Em vaig sentir identificada" confessa. Durant el judici, també ha declarat l'acusat, negant els abusos sexuals i apuntant que "ni havia viscut mai a la casa de la mare, ni tampoc s'havia quedat a soles amb la nena a casa dels avis".

9 anys de presó i 15.000 euros

El ministeri fiscal considera que l'acusat és culpable d'un delicte d'abús sexual a menor de 13 anys, i per aquest motiu li demana una pena de 9 anys de presó, així com una indemnització de 15.000 euros en concepte de responsabilitat civil. L'acusació particular eleva aquesta pena a 10 anys (amb la mateixa suma de diners) i, finalment, la defensa de l'encausat en demana l'absolució en considerar que els fets no han quedat prou acreditats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook