09 de novembre de 2018
09.11.2018
Diari de Girona

Santa Coloma contracta tres joves a través del Programa de Garantia Juvenil

Estaran adscrits a les àrees de Turisme, Joventut i Medi Ambient de l'Ajuntament

09.11.2018 | 12:31
Una de les joves contractades a través de Garantia Juvenil.

Aquest mes de novembre s'han incorporat a l?Ajuntament de Santa Coloma de Farners tres joves contractats a través del Programa de Garantia Juvenil de la Generalitat de Catalunya per incorporar graduats universitaris en pràctiques de sis mesos. Aquest és el tercer any consecutiu que l'Ajuntament de Santa Coloma participa en aquest programa i és el que ha rebut més contractes: els dos anys anteriors només havia rebut un contracte cada any. La subvenció de la Generalitat per contractar aquests joves ascendeix a 33.000 euros.


Durant sis mesos aquests tres joves, dues noies i un noi de 22, 24 i 29 anys, amb estudis de Grau en Turisme, Màster en Formació del Professorat en Educació i Grau en Biologia, estaran adscrits a les regidories de Turisme, Joventut i Medi Ambient fent tasques en aquests àmbits: manteniment de la pàgina web de Turisme, reedició i distribució de plànols turístics, reedició i revisió de rutes culturals, col·laboració en viatges de premsa i operadors, revisió de la presència en webs externes, gestió dels elements de comunicació en punts estratègics del municipi, i adequació de continguts editorials; seguiment de les actuacions d'implantació de l'estudi de Medi Natural de Santa Coloma de Farners, seguiment del servei de recollida de residus, i suport a les tasques de l'àrea de Medi Ambient i Salut; i finalment, suport en el procés de dinamització del Cercle Jove, suport a l'equip tècnic i programació d'activitats per a joves. «El suport d'aquests joves ens permetrà accelerar determinades tasques i projectes que s'havien vist alentits per manca de personal», explica l'alcalde de Santa Coloma, Joan Martí.


Garantia Juvenil és una iniciativa europea per reduir l'atur juvenil, que a Catalunya gestiona la Generalitat a través del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC). Té l'objectiu d'incentivar la contractació laboral en pràctiques de joves amb formació per tal de millorar la seva ocupabilitat amb l'adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps. El SOC subvenciona els contractes de treball en pràctiques, durant un període de 6 mesos a jornada completa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook