El que havia de ser l'acte més destacat de la 37a edició de la Festa de la Ratafia de Santa Coloma de Farners, el sopar de gala, es va convertir ahir en objecte de polèmica entre el PSC i l'equip de govern (ERC). Segons van criticar els socialistes a través d'un comunicat, el motiu de la discòrdia van ser les invitacions per assistir a l'acte, atorgades pel govern colomenc. «ERC va limitar a només dues places la presència del PSC al sopar» va explicar el grup municipal en el document, en el qual es precisava que aquest oferiment «no s'ajustava a la representació que es mereixen els socialistes de Santa Coloma».

Segons aquesta formació, van intentar, sense èxit, «equilibrar les invitacions i ajustar-les a la representació que tindran altres col·lectius». Per tot plegat, el PSC va decidir organitzar un sopar alternatiu en un restaurant del centre de Santa Coloma. Actualment, els socialistes tenen un regidor al consistori, Jesús Mora, qui va prendre possessió del càrrec en el ple del passat 22 d'octubre i després de la renúncia de Manel Roqueta.

Per la seva part, l'alcalde, Joan Martí (ERC) va precisar ahir que cada regidor del consistori podia portar un sol acompanyant al sopar. «Les entrades estan tan demanades que ni convidem els alcaldes dels altres pobles, a no ser que siguin ratafiaires com Sarrià de Ter o Besalú», va explicar Martí, afegint que per aquest motiu, avui al matí es farà un esmorzar amb els batlles de la zona i els regidors municipals.

Confraressa d'Honor

La Nit de gala de la Ratafia es va celebrar ahir al Pavelló de la Nòria. En el transcurs del sopar, es va nomenar confraressa d'Honor a Magda Tolosa, de la pastisseria Trias per la seva dedicació a la festa i a la promoció d'aquest licor. També es van entregar el premi a la millor ratafia de l'any, escollida per un jurat format per: la periodista gastronòmica, Mar Calpena el portaveu de Ratafia Russet, Xavier Codina o la sommelier, Natàlia Roig, entre altres. L'acte va comptar amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra.