13 de novembre de 2018
13.11.2018
Diari de Girona

Accident mortal de la pirotècnia guanyadora del Concurs de Focs de Blanes

L'alcalde ha mostrat el seu condol per la mort de tres treballadors de l'empresa en un accident a Guadix

13.11.2018 | 10:55
Imatge de focs durant el Concurs

La pirotècnia guanyadora del Concurs de Focs de Blanes durant tres anys consecutius pateix un accident mortal a Guadix, Granada, en l'explosió d'una fàbrica de pirotècnia de l'empresa Accitana Maria Angustias.

L'alcalde de Blanes, Mario Ros, ha mostrat el seu condol per la mort de tres persones.

L'alcalde s'ha posat en contacte amb un representant de la pirotècnia granadina i li ha expressat el seu condol en nom del consistori blanenc i de la Comissió de Focs. Tres treballadors de la pirotècnia van morir ahir al vespre a conseqüència d'una explosió en almenys dues de les vint-i-una coves on l'empresa emmagatzema el material.

Les altres tres persones que en aquells moments també estaven treballant a l'empresa van poder ser rescatades pràcticament il·leses, i van ser traslladades a un centre hospitalari perquè es recuperessin d'una lleu intoxicació per inhalació de fum. L'alcalde ha volgut tenir així un reconeixement envers la pirotècnia Accitana Maria Angustias, especialment recordada en aquest municipi per haver estat tricampiona al Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava que se celebra a Blanes des de fa gairebé mig segle de vida.

L'empresa granadina va guanyar durant tres anys consecutius el certamen internacional, del 2013 al 2015, i també es va encarregar de cloure les Festes de Sant Narcís de Girona aquells mateixos anys. La pirotècnia Accitana Maria Angustias compta amb prop de 130 anys d'història, i al llarg de la seva trajectòria ha estat guanyadora de nombrosos premis internacionals. A banda dels tres aconseguits a Blanes, també va rebre el primer premi del Concurs de Focs de Tarragona el 2017, entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook