14 de novembre de 2018
14.11.2018
Diari de Girona

Blanes dona el condol als tricampions del Concurs de Focs

14.11.2018 | 00:32
L'empresa afectada és Accitana María Angustias.

L'Ajuntament de Blanes va donar ahir el condol a l'empresa Accitana María Angustias de Granada, en la qual dilluns van morir tres persones a causa d'una explosió a la fàbrica situada a la localitat de Guadix. Aquesta pirotècnica va guanyar durant tres anys consecutius el certamen internacional dels Focs de Blanes, del 2013 al 2015, i també es va encarregar de cloure les Festes de Sant Narcís de Girona aquells mateixos anys. Segons va informar ahir el consistori, l'alcalde, Mario Ros, es va posar en contacte amb un representant de la pirotècnica de Guadix i li va expressar el seu suport en aquests moments complicats.

Els fets van tenir lloc dilluns, a dos quarts de set de la tarda, quan veïns del poble van alertar d'una explosió. A la fàbrica hi estaven treballant un total de sis persones, però tres d'elles van aconseguir escapar a temps i van ser traslladades a l'hospital per inhalació de fum, mentre que les altres tres, de 30, 52 i 55 anys, van morir.

Tècnics especialistes en desactivació d'artefactes explosius (Tedax) de la Guàrdia Civil van realitzar ahir una inspecció a la pirotècnia per descobrir l'origen i les causes del sinistre.

El 17 de juny de 2004 va tenir lloc una explosió en la mateixa pirotècnia accidentada, a causa de la qual van morir un home i una dona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook