L'edat dels pacients diagnosticats de diabetis per l'atenció primària de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) ha baixat en els darrers anys i se situa actualment en els 62,7 anys, pels 64,3 anys de mitjana del 2016. En total, les tres àrees bàsiques de salut de la corporació (Lloret-Tossa, Malgrat-Palafolls i Calella) han diagnosticat, fins a principis de novembre 5.696 casos de diabetis, un 2,5% més que l'any 2017 quan se'n van diagnosticar 5.550 i un 3,5% més respecte a l'any 2016, quan en van ser 5.492.

Els casos diagnosticats de diabetis han augmentat lleugerament any rere any, mentre que la mitjana d'edat dels pacients que presenten nous episodis ha disminuït. La franja d'edat amb més persones afectades per diabetis se situa a partir dels 65 anys (61%), seguit de les persones entre 40 i 64 anys (35,3%), les que estan entre 15 i els 39 (2.9%) i les persones d'entre 0 a 14 anys (0.5%).

El CAP Calella és on hi ha un percentatge més elevat de gent amb diabetis, un 7,8%, seguit de l'ABS Malgrat-Palafolls amb un 6,8% i l'últim l'ABS Lloret-Tossa amb un 6,3%. Encara que la població calellenca sigui inferior a la de Lloret-Tossa, hi ha un nombre de persones afectades més gran en relació a la població perquè aquesta està més envellida que la de Lloret-Tossa.

Set de cada deu casos són del tipus 2, la variant relacionada amb factors de risc com el sedentarisme, el sobrepès o l'edat. Per fomentar l'activitat física i la dieta equilibrada, dues mesures clau per a la prevenció, el CAP de Calella i l'Ajuntament han organitzat diverses activitats, com tallers d'alimentació saludable o peu diabètic o una sortida de marxa nòrdica.