La direcció de l'escola d'educació especial de Blanes va mostrar ahir les seves discrepàncies sobre algunes de les queixes relacionades amb l'estat del centre, fetes per l'AMPA de la Ventijol a través de dos comunicats i una manifestació que es va portar a terme dimecres al matí a davant del recinte escolar.

Algunes d'aquestes queixes fetes per les famílies dels alumnes i avançades per Diari de Girona, exposen que, actualment, a l'escola hi ha aules «sobresaturades» amb nou alumnes amb cadires de rodes on només n'hi hauria d'haver quatre; o que cinc alumnes alimentats per sonda gàstrica han de dinar dins les aules en lloc del menjador, entre altres inconvenients.

Per la seva part, la direcció del centre va voler aclarir ahir que el màxim d'alumnes amb trastorn motriu que hi ha en una aula -de 40 metres quadrats- és de set i que sempre hi ha dos responsables i, en moments puntuals, un reforç d'altres professionals. Sobre els estudiants alimentats amb sonda gàstrica, des del centre asseguren que no són cinc -com indiquen els pares- sinó un alumne i que es va decidir alimentar els menors que tenen dificultat de deglució i que mengen triturat en una aula, perquè el soroll i el moviment dels altres nens i nenes «dificultava la seva alimentació amb el perill d'ennuegar-se».

Una i altra part tampoc coincideixen en el relat sobre els desplaçaments dels alumnes a l'escola Carles Faust. Des de l'AMPA asseguren que «a causa de la manca d'espai» alguns alumnes amb «una discapacitat elevada» han de fer quatre desplaçaments fins a l'escola ordinària «independentment de la meteorologia del dia». Des del centre, en canvi, asseguren que són una quinzena els estudiants d'entre 12 i 20 anys que es desplacen al Carles Faust -on utilitzen cinc aules- que són alumnes amb el nivell cognitiu i de mobilitat més alt de la Ventijol i que realitzen un programa d'inserció al món laboral. «Ho vam demanar nosaltres, perquè són estudiants que haurien d'anar a una USSE (unitat de suport a l'educació especial) d'un institut ordinari, però com que no n'hi ha cap a la comarca, venen a la Ventijol», va explicar ahir el director del centre d'educació especial, Javier Hernáez.

En aquest sentit, Hernáez va precisar que la utilització de les aules del Carles Faust evita que hi hagi «massificació» a la Ventijol, tal com denuncien els pares i mares. «Coincidim amb les famílies que aquest any hem tingut més alumnes matriculats que altres anys, però discrepem sobre que diguin que hi ha massificació», va remarcar el director de l'escola. Actualment, el centre té 104 alumnes matriculats de 14 municipis selvatans i, segons el director, el 75% són estudiants de secundària.

Finalment, Hernáez va remarcar que el Departament d'Ensenyament de la Generalitat «està actuant i responent a les demandes bastant satisfactòrirament» i que des de l'escola van considerar que calia donar «un marge de confiança» per poder actuar. «Tots tenim les mateixes intencions, i volem el mateix: que els nanos estiguin ben atesos. No hi ha discrepàncies de fons, però si en les formes», va concloure el director.