L'Ajuntament de Lloret de Mar ha presentat un protocol contra les agressions sexuals i sexistes en espais públics i contextos d'oci. La regidora de la Dona, Mònica Cunill, ha explicat que «el protocol contra les agressions sexuals i sexistes en els contextos d'oci ens ajuda a ser conscients d'aquesta necessitat social i a poder actuar».

El protocol consta de tres parts: la teòrica (amb el marc jurídic, justificació, objectius i conceptualització); la part d'actuació i prevenció i la de difusió, formació i seguiment. De fet, hi haurà una comissió de seguiment.

El protocol ha de servir de marc d'actuació al punt lila, que és un espai d'informació, assessorament i atenció davant d'agressions sexuals i estarà instal·lat a les barraques de Sa Romana de la Festa Major de Sant Romà i està format per dues psicòlogues especialitzades en emergències i voluntàries.

Aquest equip de persones formades en sensibilització contra les conductes sexistes atendrà les consultes que s'adrecin a aquest punt i estarà en permanent contacte amb la Policia Local i Mossos d'Esquadra per si cal derivar-ho i posar una denúncia.