21 de novembre de 2018
21.11.2018
Diari de Girona

Blanes dóna 45 dies pròrroga al càmping perquè desallotgi la zona a precintar

Els propietaris del Càmping Blanc d'Eivissa han entrat una petició per poder tenir més temps per retirar voluntàriament el material situat en l'espai il·legal que s'ha de precintar

21.11.2018 | 12:17
Blanes dóna 45 dies pròrroga al càmping perquè desallotgi la zona a precintar

L'Ajuntament de Blanes dóna 45 dies pròrroga al càmping perquè desallotgi la zona a precintar.

Els propietaris del Càmping Blanc d'Eivissa han entrat una petició per poder tenir més temps per retirar voluntàriament el material situat en l'espai il·legal que s'ha de precintar.

Els propietaris del Càmping Blanc d'Eivissa van presentar la petició dilluns i la notificació, assegura l'ajuntament en un comunicat, se'ls farà arribar demà dijous a través de la Policia Local de Blanes.

En la petició entrada al consistori, els representants dels propietaris demanaven que se'ls concedís una pròrroga de tres mesos per poder retirar les pertinences que hi ha a la zona que l'Ajuntament de Blanes ha de procedir a precintar. Per la seva banda, en el decret el consistori dictamina que s'estima en part la petició formulada, en el sentit que li concedeix la pròrroga, però amb un termini màxim de 30 dies a comptar des de la notificació de la resolució, no de tres mesos.

Això vol dir, comptant els dies hàbils i festius, que el càmping disposarà de 45 dies naturals per poder retirar les caravanes, autocaravanes, tendes de campanya, qualsevol enginy remolcat per un vehicle de turisme, albergs semi mòbils i el material que tingui dipositat en les zones a precintar.

La decisió de l'Ajuntament de Blanes es fa atenent a dues qüestions: per facilitar el desmantellament del gran volum de material que hi ha, i per no perjudicar a terceres persones –els clients de l'establiment- que no tenen res a veure en l'afer.ar

El passat mes d'octubre l'Ajuntament de Blanes va emetre una ordre de tancament per l'ampliació il·legal que es va fer al Càmping Blanc d'Eivissa fa molts anys. En l'ordre ja s'advertia que se'ls donava com a termini el 21 de novembre com a data màxima pel desallotjamen

t. Això volia dir que, a partir d'aquesta data, si els responsables de l'establiment no ho havien fet de mutu propi, l'Ajuntament se n'hagués hagut d'encarregar subsidiàriament a través d'una actuació de la Policia Local de Blanes.

Aquesta actuació s'havia previst perquè tingués lloc demà dijous, 22 de novembre, i no caldrà dur-la a terme després que s'ha acceptat en part la petició formulada per l'establiment

Manifestació dels clients del càmping

Cal recordar que el passat 2 de novembre uns 300 clients del Càmping Blanc d'Eivissa de Blanes es van manifestar durant més d'una hora davant l'edifici consistorial. Reclamaven quedar-se a l'establiment turístic, i protestaven per l'ordre de tancament dictada per l'Ajuntament de Blanes per l'ampliació il·legal efectuada al càmping fa molts anys.

Els manifestants van explicar que desconeixien la problemàtica, i que precisament tenen llogades les seves parcel·les a la part que s'ha de desmantellar. Arran d'aquesta mobilització l'alcalde de Blanes, Mario Ros, s'ha mantingut en contacte permanent amb els campistes per tenir-los al corrent sobre com evolucionava tota la qüestió, a tenor de la petició expressada pels manifestants. El principal punt d'interès ha estat saber quan s'entraria la petició de pròrroga dels propietaris per donar-los més temps per treure tot el material.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook