L'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, i Eva Palau, presidenta de l'associació Pas a Pas cap a la Inclusió de les Persones amb Autisme, han signat un conveni de col·laboració de una durada d'un any. A la signatura també han estat present el regidor de Benestar i Família, Cristian Fernández, i membres de l'associació.

Mitjançant aquest conveni l'associació Pas a Pas cap a la Inclusió de les Persones amb Autisme es compromet a crear un centre de serveis, formació i atenció terapèutica dedicat a les necessitats de les persones amb TEA (Trastorn d’Espectre Autista). Eva Palau explica que “malgrat les altes taxes de TEA registrades actualment no hi ha cap centre especialitzat en el tractament d'aquest trastorn a les poblacions de la Selva Marítima”. Respecte al centre, la presidenta de l'associació detalla que "en aquesta primera etapa en centrarem en els serveis i formacions; hi haurà un servei d'intervenció educativa, un servei de coordinació, i oferirem formació a professionals, atenció i suport a les famílies, formació a l'entorn familiar, formació a les escoles i desenvoluparem un programa d'oci inclusiu".

Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, creu que “des de l'equip de govern considerem que amb aquesta signatura tindrem un major coneixement sobre el TEA, a través de les múltiples formacions que s'ofereixen, i per l'altre, disposarem d'un espai professionalitzat on atendre aquests infants i els seus familiars. Dos eixos vitals per la seva inclusió a la nostra societat”. I afegeix “donem cobertura a una necessitat important, com deia l'Eva Palau, en el territori que cobreix des d'Arenys a Platja d’Aro no hi havia cap associació d'aquestes característiques”.

L'associació Pas a Pas cap a la Inclusió de les Persones amb Autisme, té per finalitat, entre altres, treballar per a les persones amb autisme per fomentar-ne la inclusió social, defensar els seus drets i millorar la qualitat de vida de les persones amb autisme i les seves famílies. Actualment la conformen una trentena de famílies de Lloret i pobles veïns.

Aquest passat mes de setembre l'Ajuntament ja va signar diferents convenis amb associacions locals; concretament l'Associació Contra el Càncer (ACC), l'Associació d'Esclerosi Múltiple, l'Associació Gironina de Sords, l'Associació de Minusvàlids Físics Associats (MIFAS), l'Associació Catalana de Parkinson i ASPRONIS.