El Jutjat d'Instrucció número 2 de Santa Coloma de Farners -que investiga el doble crim del pantà de Susqueda- ha donat llum verda a la majoria de diligències que va demanar la setmana passada la defensa del principal sospitós dels fets, Jordi Magentí. Entre aquestes hi havia, per exemple, la citació i declaració del germà del detingut, diversos documents relacionats amb la investigació, o bé la informació pertinent als darrers moviments de Víctor Veyrer (un testimoni que residia al Mas Llomar i que es troba il·localitzable des del passat mes de juliol).

El jutjat ha acordat la majoria d'aquestes diligències, llevat de l'atestat que es reclamava sobre les persones presents al pantà a partir de les informacions telefòniques, cosa que considera pertinent, però diu que cal estar a l'espera de les diligències acordades.

Un altre de les peticions que ha desestimat el jutjat és la de Veyrer, ja que considera que «no es tracta d'una persona sostreta a la Justícia, sinó d'un testimoni que viu a l'estranger i que no pot prestar de manera presencial la seva declaració». Per aquest motiu, opta per insistir que ja s'ha acordat «practicar unes actuacions de cooperació judicial internacional» a l'espera de veure si es pot acabar realitzant o no.