L'Ajuntament de Blanes ha emès un decret d'alcaldia ordenant la reducció de l'horari d'una nova sala de la discoteca Arena. El consistori ja va restringir l'horari de l'establiment el mes d'octubre però ara han obert un nou espai que, segons l'Ajuntament, propicia el traspàs de clients sense pagar quan l'altre tanca. L'alcalde, Mario Bros, ha signat el decret amb efectes de compliment immediat i durant set mesos perquè el local avanci dues hores el tancament. L'objectiu de la mesura és resoldre els aldarulls nocturns que es produeixen al barri dels Pins i la Plantera.

El primer decret signat el mes d'octubre obligava l'establiment a tancar a les quatre i no a les sis de la matinada durant nou mesos. L'objectiu de resoldre els problemes a la zona, però, no s'ha acomplert malgrat el patrullatge policial que s'hi està fent.

Segons un informe emès per la Policia Local de Blanes i l'ABP dels Mossos d'Esquadra de la Selva Litoral, un dels principals motius perquè la nova aplicació de reducció horària no hagi funcionat es deu a "l'estratègia" que han utilitzat els propietaris de la Discoteca Arena. Aquest local està a nom d'una societat, que també té altres establiments d'oci nocturn.

Un d'ells és la Sala Vega, discoteca situada a l'Avinguda Vila de Madrid, al barri d'Els Pins i molt a prop de la Discoteca Arena, amb capacitat per a 824 persones. La Sala Vega acostumava a estar tancada durant l'hivern però ara torna a funcionar i ha començat a obrir abans de les quatre de la matinada, just quan els joves comencen a sortir de l'altre establiment.

Això fa que molts d'ells es concentrin al carrer provocant molèsties veïnals, queixes i intervencions policials.

La policia ha constatat també que els joves que van al nou local no han de pagar perquè poden accedir-hi amb el segell que els posen a l'Arena.

Un altre problema greu afegit, segons consta a l'informe, és que els responsables de la Discoteca Arena han suspès l'autobús que acompanyava els joves fins a l'estació de tren quan arribava l'hora de tancar. El servei de transport es feia amb l'objectiu d'evitar, precisament, els comportaments incívics durant el trajecte de tornada.

80 actes aixecades en només un mes

Entre el 5 d'octubre i el 4 de novembre, s'han aixecat una vuitantena d'actes en aplicació de l'Ordenança de Civisme i la "Llei Mordassa". En la majoria de casos, es tracta de baralles al carrer amb agressions, danys contra el mobiliari urbà, agressions amb lesions, danys a vehicles estacionats, aldarulls i molèsties als veïns.