L'Ajuntament de Blanes obligarà la discoteca Las Vegas, ubicada al barri dels Pins de Blanes, a tancar a les quatre de la matinada en lloc de les sis, com ja va fer a l'octubre amb l'Arena. Segons va informar ahir el consistori, el nou decret d'alcaldia tindrà un termini de set mesos, serà de «compliment immediat» i busca «solucionar els aldarulls nocturns» que es produeixen en aquest barri blanenc els caps de setmana i vigílies de festius.

Un objectiu que també volia assolir amb la reducció horària a la discoteca Arena durant nou mesos i que el mateix consistori va reconèixer ahir que «no ha tingut resultats positius». A través d'un comunicat, el govern blanenc culpa d'aquest fracàs «l'estratègia» utilitzada pels propietaris de la discoteca Arena i Las Vegas: la Societat Blankemar Music S.L.

Basant-se en un informe emès per la Policia Local i l'ABP dels Mossos d'Esquadra de la Selva Litoral, l'Ajuntament assegura que Las Vegas, que habitualment tancava durant els hiverns, ha començat a obrir cap a dos quarts de quatre de la matinada per acollir les persones que surten abans de les quatre de l'Arena i que poden accedir al nou local sense pagar.

Las Vegas té capacitat per a 824 persones i es troba situada a l'avinguda Vila de Madrid, molt a prop de la discoteca Arena. «Això fa que es produeixi un important moviment de joves que passen pels carrers provocant tot un seguit de molèsties, queixes, i intervencions policials per aquest traspàs de clients d'una discoteca a una altra», assegura el consistori, qui afegeix en el comunicat que el problema s'ha agreujat d'ençà que els responsables de la discoteca Arena «han suspès l'autobús que acompanyava els joves fins a l'estació de tren quan arribava l'hora de tancar».

Finalment, l'Ajuntament especifica que entre el 5 d'octubre i el 4 de novembre la policia va aixecar una vuitantena d'actes en aplicació de l'Ordenança de Civisme i de la Llei 4/2015 de Protecció i Seguretat Ciutadana en els carrers on hi ha els dos locals d'oci nocturn i els del voltant i en el recorregut fins a l'estació de tren. Aquests actes inclouen: baralles al carrer amb agressions, danys contra el mobiliari urbà, agressions amb lesions, danys a vehicles estacionats, furts, aldarulls o molèsties als veïns, entre altres.

«Maniobra electoral»

Per la seva part, la patronal catalana d'oci nocturn, Fecasarm, va criticar ahir que l'Ajuntament torni a «responsabilitzar» aquests locals d'oci nocturn de l'incivisme que es produeix a la zona i va precisar que són «molt pocs» els incidents registrats dins i a les portes d'aquestes discoteques. «Es criminalitza aquests locals d'un problema d'ordre públic que s'ha de resoldre posant més reforç policial», va valorar ahir el representant de la patronal, Joaquim Boadas.

En aquest sentit, el portaveu de la Fecasarm va insistir en el fet que aquesta reducció horària és «una maniobra electoral de cara a la galeria» per part de l'equip de govern de Blanes (PSC) i que és «il·legal». A la discoteca Arena, aquesta mesura es va aplicar a l'octubre i tindrà una duració de nou mesos, mentre que a Las Vegas s'allargarà set mesos. «La reducció horària s'ha d'aplicar amb caràcter excepcional i aquests terminis no ho són», va precisar Boadas, qui va subratllar que les mesures acabaran «just després de les eleccions municipals».

Per això, el portaveu de la Fecasarm considera aquestes actuacions com una «revocació encoberta de llicència» i va avançar que si la justícia acaba determinant que aquesta reducció és il·legal, demanaran danys i perjudicis al consistori blanenc. «De moment, ja s'ha hagut de suspendre el servei d'autobús i aquest cap de setmana s'acomiadaran 15 persones per retallar despeses a causa de la caiguda d'ingressos», va lamentar Boadas.

En relació amb la suspensió cautelar de la reducció horària aplicada a l'Arena i sol·licitada per la patronal, Boadas va explicar que el jutge ha decidit mantenir el tancament a les quatre de la matinada i que, des de la Fecasarm, presentaran un recurs d'apel·lació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) «perquè es responsabilitza la discoteca d'intervencions fetes a l'estació de tren», entre altres.

Recollida de firmes

A banda de criticar aquestes actuacions municipals, la patronal iniciarà una recollida de firmes per reclamar la recuperació de l'horari de tancament habitual, és a dir, fins a les sis de la matinada. Sota el lema «Jo surto de festa i em comporto: Ajuntament de Blanes, no em criminalitzis», la recollida es farà durant un o dos mesos en diferents locals i establiments de Blanes i els resultats seran presentats al consistori perquè, va dir Boadas, «vegin que aquestes accions no tenen el suport de tothom».

A més, la patronal catalana demanarà que es porti a terme una reunió urgent entre els cossos policials, el consistori, la Fecasarm, el titular de l'activitat i la Generalitat en la qual es plantejaran altres mesures i que s'apliqui el pacte per la convivència nocturna al qual Blanes es va afegir l'any 2007.