El nou centre comercial de Lloret de Mar, de 35.000 metres quadrats i dues plantes, va ser inaugurat ahir a la tarda i avui ja estarà obert al públic. En l'acte, que es va celebrar a dos quarts de set de la tarda, hi va assistir, entre altres autoritats, l'alcalde de la localitat, Jaume Dulsat, que va destapar una placa i tallar la cinta inaugural.

Tot i que la inauguració es va fer ahir, de moment només aixecaran la persiana els comerços de la primera planta, que inclou: el supermercat Esclat, la botiga de joguines Drim, la de mascotes, Mascocotas, i la d'electrodomèstics, Worten. Aquesta última serà inaugurada avui al matí pel primer tinent d'alcalde de Lloret, Albert Robert, i pel director regional de la cadena, Manuel Coimbra.

La resta de comerços, que estaran instal·lats a la segona planta, està previst que obrin aquesta pròxima primavera coincidint amb la Setmana Santa. Segons va avançar Nova Ràdio Lloret, aquesta planta comptarà amb botigues de comerços de decoració de la llar, d'esports, un cinema i un espai d'oci familiar i de restauració, entre altres.

Batejat amb el nom de Portalloret, aquest centre comercial està situat a l'avinguda de les Alegries, a l'entrada del municipi per la carretera de Vidreres C-63. Consta d'una superfície de més de 35.000 m2 i més de 900 places d'aparcament distribuïdes en tres plantes, dues soterrades i una tercera exterior, que dona a la façana de la planta superior.

La construcció d'aquest equipament va començar el mes de juny del 2017 i és fruit de la inversió conjunta de dos grups empresarials: el grup Bonpreu, que ha aportat 17 milions d'euros, i Nova Lloret, que ha posat els terrenys.

De fet, el comerç més gran del centre és l'hipermercat Esclat, que compta amb una superfície total de 5.000 metres quadrats: 4.200 m2 per a la sala de vendes i 800 m2 de magatzems i oficines. «Serà el centre comercial més gran de la Costa Brava», va destacar fa unes setmanes el responsable de relacions externes de la cadena de supermercats, Josep Castany. El nou centre comercial obrirà de dilluns a dissabte de nou del matí i fins a dos quarts de deu de la nit, i diumenges de nou del matí a dos quarts de tres del migdia. A l'estiu, els diumenges o festius obrirà en horari complet.

Millores al barri de la Càndida

D'altra banda, el conveni urbanístic del Pla parcial de Sant Quirze que l'Ajuntament de Lloret va acordar amb els propietaris ha permès millorar l'entorn del centre comercial. Entre altres actuacions de millora, s'ha instal·lat un pont de vianants que uneix el barri de Puigventós (o la Càndida) amb el Rieral; s'ha habilitat un parc infantil; col·locat fanals nous; posat mobiliari urbà nou i contenidors soterrats, creat un carril bici o fet asfaltats i acabat voreres.