30 de novembre de 2018
30.11.2018
Diari de Girona

Denunciats a Blanes per portar 100 quilos d'anxoves al cotxe per vendre i sense garanties

Els Mossos i els inspectors de Pesca ho van descobrir en un control de venda de peix fora el recinte de la llotja

30.11.2018 | 11:43
Les anxoves anaven a dins del maleter d'un vehicle

Intervinguts a Blanes més de 100 quilos d'anxoves que es venien sense cap tipus de garantia. L'acció conjunta de Mossos i inspectors de la Direcció General de Pesca va permetre detectar el peix al maleter d'un cotxe i denunciar does homes.

Els denunciats són dos veïns de Pineda de Mar (Maresme) de 47 i 56 anys i nacionalitat espanyola. A ambdós se'ls va aixecar acta per una infracció greu a la Llei de Pesca i Acció Marítimes 2/2010.

Tot es remunta a la tarda del dia 23 de novembre, quan agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) dels Mossos d'Esquadra i inspectors de la Direcció General de Pesca van realitzar un control de venda de peix fora el recinte de la llotja de Blanes per detectar productes pesquers que no havien estat venuts a la llotja i que no tenien cap tipus de document.

Durant aquest control van aturar un vehicle que al maleter portava 100,85 quilos d'anxova sense cap document que acredités la seva procedència. A més, el transport no garantia les mesures adequades per a la conservació del producte.

Bàscules i bosses per la venda

En el control també van localitzar bàscules i bosses de plàstic que eren utilitzades per vendre el peix al detall a la població sense cap garantia.

Aquestes infraccions estan tipificades com a greus a la Llei de pesca i accions marítimes i poden suposar multes que oscil·len entre els 301 i els 60.000 euros.

L'acta de denúncia ha estat tramesa als serveis territorials del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Aquesta actuació està emmarcada dins l'acord de col·laboració entre la Direcció General de Pesca i Afers Marítims i la Direcció General de la Policia amb l'objectiu d'optimitzar la lluita contra la pesca i el marisqueig il·legal a Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit