Jordi Magentí, acusat del crim de Susqueda, es va presentar dimarts al jutjat número 4 de Santa Coloma de Farners, que estava en funcions de guàrdia, d'acord amb la resolució de l'Audiència de Girona, que el va deixar en llibertat provisional sense fiança però va ordenar que comparegués al jutjat cada quinze dies.

L'Audiència va estimar el recurs interposat per la defensa de Magentí i va concloure que «els principals indicis de criminalitat» que hi havia contra ell s'han vist «seriosament debilitats» al llarg d'aquests mesos d'instrucció. L'Audiència de Girona va ordenar deixar-lo en llibertat el passat 28 de desembre.

En aquests moments, l'home no disposa de passaport i té la prohibició de sortir del territori nacional fins que acabi el procediment. En aquest sentit, haurà de presentar els dies 1 i 15 de cada mes al jutjat de Santa Coloma. En aquest cas, es va presentar el dia dos de gener perquè l'u era festiu.

Magentí va ser detingut el 26 de febrer i des de llavors i fins fa pocs dies estava empresonat al Puig de les Basses. L'home ha estat acusat del crim que va succeir el 24 d'agost de 2017 al pantà de Susqueda. La família dels joves va denunciar la desaparició aquell dia i va explicar que havien anat a fer una excursió amb caiac al pantà. Durant mesos d'investigació, els Mossos van arrestar Magentí i al seu fill, amb qui suposadament tenia negocis de cultius de marihuana.