L'emú que s'havia escapat d'un centre d'animals de la localitat de Fogars de la Selva va ser localitzat i capturat el diumenge al matí. La captura es va produïr quan un caçador el va localitzar en una zona propera de la localitat i va avisar de seguida la Guàrdia Municipal de Fogars de la Selva.

Mentrestant, l'home va aconseguir retenir la femella d'emú a la zona fins que va arribar el cos local, conjuntament amb voluntaris de la protectora i la veterinària. La Guàrdia Municipal de Fogars de la Selva va anunciar que l'animal tenia una ferida lleu, però que la veterinària de la protectora el va assistir i des d'aquest diumenge a la tarda torna a córrer en una de les finques que té la protectora Por Ellos a Tordera, al Maresme.

L'animal s'havia escapat el passat 22 de desembre, que va ser quan la Guàrdia Municipal de la població va anunciar a través de les xarxes socials la pèrdua i va demanar la col·laboració de la gent dels municipis pròxims per intentar localitzar-lo. Aquests ocells poden arribar a mesurar fins a 1,5 metres d'alçada i a fer 50 quilograms de pes.

No és la primera vegada que s'escapa i s'acaba trobant un exemplar d'aquesta espècie a la comarca; de fet, el passat juny un altre exemplar es va trobar a Monells i Madremanya. En aquella ocasió, els serveis d'emergències van capturar sa i estalvi l'emú que s'havia escapat d'una finca de Sant Daniel de Girona.