L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha iniciat una campanya educativa per millorar els índexs de recollida selectiva de la localitat. Segons va informar ahir el consistori, tot i que la població està per sobre de la mitjana catalana de reciclatge, s'ha «detectat» un increment de la presència de deixalles, escombraries i mobiliari fora dels contenidors.

De moment, l'Ajuntament ha contractat dos educadors ambientals que donen consells sobre com separar les deixalles i resolen els dubtes dels ciutadans. Aquesta campanya s'ha finançat amb fons dels Sistemes Integrats de Gestió de Residus Ecoembes i Ecovidrio per fomentar la prevenció, la recollida selectiva i la gestió de residus.

D'altra banda, també s'han distribuït 5.000 exemplars d'un butlletí que dona consells generals sobre com separar cada fracció però també explica com fer paper reciclat o compost o com reduir el volum d'envasos o productes que es poden aconseguir en el mercat fets amb elements reciclats. «Els que no compleixin i mantinguin actituds incíviques, seran sancionats d'acord amb les ordenances municipals», va recordar l'alcalde, Joan Martí.