El Bisbat de Girona ha anunciat la creació d'una comissió per investigar el cas d'abusos sexuals de Vilobí d'Onyar.

El presumpte abusador, mossèn Tomàs, serà investigat i si es conclou que va cometre els fets, l'ens eclesiàstic prendrà les "mesures cautelars" necessàries.

A banda, el delegat de mitjans del Bisbat, Xavier Roca, ha llegit un comunicat que apel·la a la "transparència". on també assegura que es demana que si algú ha estat víctima d'abusos es posi en contacte amb l'ens. I condemnen "rotundament qualsevol tipus d'abusos sexuals" i es solidaritzen amb les víctimes.

Els casos que va avançar el diari Ara aquest cap de setmana, involucren el qui va ser rector del municipi de Vilobí d'Onyar entre els anys 60 i 80. Durant aquest període, presumptament, hauria abusat de diversos menors durant més de trenta anys, segons han relatat ara algunes de les víctimes.

El diari, que durant un any ha investigat aquests casos, assegura que es van posar en coneixement del Bisbat de Girona, encara que «ningú va fer res». Respecte a aquest punt, avui el Bisbat ha assegurat que "no tenia constància de cap queixa" i que les persones a qui es va alertar al seu temps ja són mortes i tampoc "existeix cap document en els arxius diocesans amb les visites que s'exposen.

Al mateix temps, l'ens eclesiàstic gironí demana "perdó a les presumptes víctimes i a les seves famílies pels patiments i els ofereix la seva oració i comprensió".

I asseguren que col·laboraran amb tot el necessari en aquest cas.