Els Mossos d'Esquadra van detenir, el passat 22 de gener, un home per vuit robatoris amb violència i intimidació a establiments comercials a Blanes. El lladre hauria atracat a punta de ganivet un banc, un supermercat i un estanc de la localitat selvatana en només 10 dies de diferència. L'arrestat és un home de nacionalitat espanyola, 52 anys i veí de Blanes. El detingut va ingressar a presó provisional després de passar el 25 de gener a disposició judicial.

La investigació, que va anar a càrrec dels Mossos d'Esquadra de la Regió Policial de Girona, va començar el 9 de gener, quan els agents van tenir coneixement que s'havia produït un robatori en una entitat bancària de Blanes. Cap a dos quarts de nou del matí, un home amb guants i tapaboques va entrar al banc i va amenaçar els treballadors de l'oficina amb una arma blanca, es va emportar 450 euros en metàl·lic i diferents monedes estrangeres.

Els Mossos van poder identificar l'autor dels fets i el van relacionar amb dos robatoris més amb intimidació que es van produir en dies posteriors a Blanes seguint el mateix modus operandi. El 16 de gener va assaltar un supermercat, on va robar 450 euros de la caixa registradora, i el 19, un estanc, on no es va poder endur res en activar els treballadors l'alarma de seguretat.

Arran d'aquests fets, el dia 22 de gener, els Mossos van detenir l'autor dels fets quan sortia del seu domicili del carrer Ramon Llull de Blanes. En el moment de la detenció anava vestit amb la mateixa roba que havia utilitzat en els atracaments i quan els policies el van escorcollar li van trobar amagat un ganivet de grans dimensions. El mateix dia els investigadors van fer l'entrada i escorcoll al domicili del detingut, on van localitzar altres peces de roba que havia fet servir en els robatoris.

Fruit de les indagacions policials la Unitat d'Investigació de la comissaria de Blanes va relacionar el detingut amb cinc robatoris més a diferents establiments comercials de la població. Concretament, se'l considera autor d'un robatori amb violència i intimidació en un altre estanc, en una benzinera, en un altre supermercat, en un establiment i en una fleca de Blanes. Tots aquests fets van ocórrer entre el dia 27 d'octubre i el 3 de gener.