Adif ha aprovat la licitació del contracte d'obres de renovació integral de la catenària al tram Maçanet-Caldes de Malavella (Girona), de la línia convencional Barcelona-Girona-Portbou, amb un pressupost de 5,27 milions d'euros.

En un comunicat aquest dimarts, Adif ha informat que aquest contracte s'uneix a les obres que actualment estan en execució per a la renovació integral de la via en aquest mateix trajecte.

Les obres de renovació de la catenària es preveu que durin 24 mesos i suposaran la instal·lació d'un nou fil de contacte a 3.000 volts en corrent continu, a més de col·locar nous elements associats en aquesta estructura com ara equips de compensació, conductors, sustentadors, atirantats, mènsules i seccionaments.

També s'executaran treballs d'obra civil com ara massissos de formigó per als nous pals del sistema que s'instal·laran durant la renovació.

Adif ha detallat que l'objectiu és modernitzar la línia aèria de contacte per millorar els paràmetres de seguretat i fiabilitat del sistema d'electrificació, que ha subratllat que és "essencial" per a la correcta prestació del servei ferroviari en transmetre als trens el corrent elèctric.

Ha afegit que aquests treballs de renovació de la catenària permetran una millora de la velocitat comercial dels trens i reduiran la probabilitat d'incidències vinculades a aquest element i les necessitats de manteniment.