La sisena edició del Fiporc de FiporcRiudellots de la Selva, que se celebrarà aquest cap de setmana, espera superar els 10.000 visitants de l'edició passada.

Així ho ha avançat l'alcaldessa, Montserrat Roura, durant la presentació de la fira que s'ha fet aquest matí al mercat del Lleó de Girona. «És una fira molt participada, molt viva i que mostra als visitants allò que som capaços de fer al dia a dia», ha valorat Roura qui ha especificat que enguany, es comptarà amb més de 150 voluntaris.

D'altra banda, el regidor de promoció local, Lluís Barnés, ha destacat les novetats d'aquesta sisena edició, entre les quals destaquen: una mostra d'oficis antics, una màquina de grans dimensions per coure carn, una punxa de tres botifarres a l'espai de brasa o un ball de gitanes, entre altres. «També hem ampliat l'espai de la fira i de l'aparcament», ha subratllat l'edil qui ha afegit que es tracta d'un esdeveniment «molt familiar» amb activitats per a totes les edats. «Aquesta edició també tindrem un espai amb animals vius destinat als més petits», ha detallat Barnés.

En relació a la programació, la fira arrencarà dissabte a les nou del matí amb un esmorzar de forquilla, amb representacions del procés de la matança o amb una passejada de tractors antics. A dos quarts de dotze del matí, el Fiporc serà inaugurat oficialment per les autoritats pertinents. Serà a partir d'aquesta hora quan es podrà gaudir de l'animació del grup PercuART, de la presentació del llibre La Cuina del porc, receptes de cuina tradicional amb la carn més gustosa de la Cuina de Sils, un taller infantil per aprendre a fer mandonguilles o l'actuació Ball de gitanes.

La fira seguirà diumenge amb una trobada de puntaires, una demostració de maquinària antiga, una actuació castellera a càrrec dels castellers de les Gavarres i Viladecans o una actuació musical de Pista 3.

A més, al llarg del cap de setmana es podran fer degustacions, visitar al mercat del rebost d'hivern o al mercat de petits productors derivats del porc, entre altres.

En relació al preu dels tastets, Roura ha aclarit que, tot i que en el tríptic hi posi un euro, seguiran havent-hi tiquets a 0,50 cèntims. «És el format que utilitzem. En cap cas hem incrementat el preu», ha assegurat l'alcaldessa.