La líder de Ciutadans a Catalu­nya, Inés Arrimadas, i la resta de diputats del seu grup al Parlament de Catalunya es van desplaçar ahir a Amer, el poble natal de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, on van fer un breu acte polític i van retirar alguns llaços grocs penjats d'una escultura.

Molts dels bars i comerços de la plaça de la Vila d'Amer van tancar coincidint amb la visita d'Arrimadas i els altres 35 diputats de Ciutadans, i una trentena de veïns es van encarar amb la comitiva amb crits de «fora, fora», «Puigdemont, President», «provocadors» i «independència». Els parlamentaris, mentrestant, aplaudien i responien, acompanyats per una trentena de simpatitzants, amb crits de «llibertat, llibertat» i «Inés, presidenta». Una trentena d'agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra s'havien desplegat per evitar incidents, tot i que ja divendres s'havia anul·lat una botifarrada de protesta que havia estat convocada pel CDR local.

Davant de les esbroncades que va rebre, Arrimadas va afirmar que el seu partit «no renunciarà a cap pam de Catalunya ni d'Espa­nya», i va afirmar que els ciutadans constitucionalistes han de saber que el partit taronja «mai» els deixarà sols davant els que els «obvien i insulten». «Encara que l'independentisme ocupi tot l'espai públic, tornarem a cadascun dels pobles de Catalunya», va prometre, envoltada pels seus diputats.

En declaracions als periodistes a la plaça de la Vila d'Amer, davant d'una retrat gegant de Puigdemont, Arrimadas va denunciar les «renúncies» de Sánchez cap als independentistes i va destacar que el 28-A suposa l'oportunitat de «deixar enrere el sanchisme i el bipartidisme». Sobre les eleccions municipals del maig, Arrimadas va assegurar que el partit multiplicarà la representativitat i les candidatures a Catalunya.

Un cop acabada la visita dels diputats de Ciutadans, els comerços de la Plaça de la Vila que havien tancat van tornar a obrir. Al centre del municipi també s'hi havien penjat cartells amb la frase «El circ és a Girona». Hores després, alguns veïns van denunciar a les xarxes pintades de «Viva España» a l'edifici municipal de Can Boles.